Cara niaga time ekonomi kelam kabut

Ada kawan beritahu di sebelah ibu negara kita,cara niaga yang agak memeranjatkan,tapi tak lah salah,tapi mesti tak puas hati punya.Ceritanya kedai service kereta,isteri kawan tadi terkena hidup-hidup dengan pengusaha kedai tersebut.Tukar bateri,tukar pad break depan dengan minyak enjin itu memang biasalah,boleh di terima akal lagi,tetapi bila diberitahu minyak power stereng kena tukar dengan alasan sudah kotor,minyak break kena tukar sebab kotor,dengan usia kereta baru nak cecah 3 tahun,agak-agak suami kepada isteri tadi akan diam ke atau mengatakan bahawa kedai tersebut membuat service terbaik atau sebaliknya?

 

p/s:agak-agaklah service pun,nampak je perempuan,maka bedal lah semahunya  ye..bila cukai kerajaan menggila,setiap barang untungnya berkurangan,jadi mulalah main bedal je sebut harga,nak pulak tengok yang macam boleh goreng je….tolonglah buat kerja biar sama-sama untung.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s