Di mana agaknya kita

Sudah lama diperhatikan bahawa sistem pelajaran yang ada akan merosakkan kesedaran yang sepatutnya ada pada pelajar peringkat menengah.Kalau dulu waktu zaman 80 dan 90an,pelajar banyak dapat berinteraksi dengan baik antara ajaran dan pelajaran.Namun sekarang apa yang di lihat semakin meruncing pemahaman pelajar terhadap ajaran dan pelajaran.

Mungkin ada yang berkata bahawa zaman sudah berubah,ya,benar,memang berubah.Akan tetapi apa-apa pelajaran pun tetap sama,yang membezakan adalah cara mengajar,sistem olahan,dan berapa praktikalnya antara pelajar dan tenaga pengajar.

 

Amat membimbangkan bahawa terdapat banyak agenda musuh di bawa masuk sistem yang ada,saudaraku sekalian,ingatlah bahawa yahudi tidak akan duduk diam dalam soal menjahanamkan pemikiran terutama yang bergelar islam.

Kanak-kanak yang dilahirkan tahun 2000,padah yang mereka terima ialah,sistem dalam bahasa inggeris.Bahasa ibunda pun belum matang,apatah lagi bahasa asing.Kesian mereka.Zaman dahulu,penggunaan bahasa inggeris di guna sepenuhnya dalam bahasa inggeris,itu baru betul.

Cuba anda renungkan satu peristiwa revolusi Perancis,di mana mereka tetap mengamalkan sistem pelajaran dalam bahasa ibunda mereka,mereka sanggup terjemahkan dalam bahasa mereka.Tetapi mereka tidak melarang penggunaan bahasa inggeris dan pelajarannya.Inilah yang dikatakan pemimpin berjiwa rakyat.

Semoga tahun 2013 ini membawa satu sejarah sistem pelajaran yang terbaik buat anak-anak bangsa ke hadapan.Berapa banyak pejuang bangsa marah dengan sistem pendidikan yang ada di Malaysia sekarang,mereka bukan calang-calang orang,terdiri dari kalangan doktor dan profesor.

PRU 13,harap ada perubahan yang besar dalam pendidikan di Malaysia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s