Bagaimana ya…

Cadangan pembangkang jika menang PRU13,banyak agenda akan di ubah,tindakkan yang amat bagus jika megurangkan beban rakyat.Jadi di harapkan satu misi pakatan rakyat ialah menurunkan kadar harga kereta mampu milik oleh semua lapisan.

Apa yang terfikir,ialah,adakah kemungkinan besar pakatan rakyat akan mengurangkan beban bayaran kenderaan bagi mereka yang telah pun berhutang sebelum ini.Mungkin akan mengurangkan tahunan atau rebet terus kepada harga yang ditentukan.Ya segalanya mungkin berlaku.Apa yang rakyat mahu ialah satu perubahan besar,bukan setakat kereta mampu milik sahaja,banyak lagi sudut yang dijangkakan akan berubah.Jadi diharapkan PRU 13 ini,mengubah nasib yang 55 tahun yang lalu.

2 responses to “Bagaimana ya…

  1. tihaniabdel

    Kata orang BN menang ke, PKR menang ke, kereta tetap turun harga..?

  2. Ya,benar,tetapi difahamkan,bahawa BN yang ciplakkan dari pakatan,kalau di lihat,lambatnya pembubaran adalah kerana ingin melihat pihak lawan punya manifesto,kira bagi saya permainan dan taktik kotor.Nampaknya BN tiada taring.Tarian yang di dendangkan adalah tarian dan irama orang lain.Zaman Tun M dah boleh dah turun harga kerata,tetapi kroni punya pasal.Kereta yang di hantar ke luar negara 20%-25% jauh lebih murah dan lagi berkualiti.Itulah BN.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s