Debat Sharifah Zohra dan Bawani

Kenapa terjadi demikian?Sebaiknya bercakaplah kita menggunakan akal dan ilmu,bukan bercakap menggunakan nafsu,kerana nafsu membutakan ilmu yang ada.

Bila berbicara pasti kena ada hemah dan fakta.Apa yang kita lihat,ikrarnya pun sudah menjuruskan kepada kepolitikkan,kenapa universiti hendak dipolitikkan?

Negara luar menteri takut kemaraan pelajar universiti,tetapi Malaysia?

Dalam konteks ini,negara akan maju jika kita memberi ruang kepada bakal pemimpin yang akan datang,yang ada sekarang bukannya tak berilmu,tetapi menggunakan nafsu untuk memerihtah.Dah 55 tahun,kenapa pengajian percuma tidak boleh dilaksanakan?

Ingatkah anda kepada tahun 1982?Dato sri mahathir menyatakan bahawa akan mengadakan pendidikkan percuma?Kenapa Puan Sharifah begitu marah sangat?

Diharapkan PRU 13 akan datang,mengubah segalanya intituasi pengajian di Malaysia,dari peringkat rendah hingga ke menara gading.Banyak kepada ajaran freemason dan sekutunya.Inilah kepalsuan yang berjaya dicipta oleh puak Illuminati.Malaysia sahaja yang merdeka tanpa tumpahnya darah,kerana apa?Kita menerima perjanjian dengan pihak British,adakah kita menggunakan suruhjaya Lord Red?Fikirkan.Hanya dato sri mahathir sahaja yang boleh keluar masuk umno beberapa kali,padahal beliau mempunyai kutti di belakang sepanjang namanya,tetapi kalau Puan sharifah Zohra yang bernama KIMMA,hanya boleh bernaung sahaja di bawah payung umno,kenapa hendak melenting sangat?

Advertisements

One response to “Debat Sharifah Zohra dan Bawani

  1. Listen listen listen listen listen.. saudara penulis.. puan sharifah bknlah marah tetapi hanya khuatir, mgkin atas kecetekan ilmu dan fakta.. namun sayangnya dahan tmpat dia bergantung di reputkan tanpa mengikut ekosistem alam. Kasihan daun didahan.. mati dek dihalang cahaya matahari oleh pucuk diatas kerna risau terkena jangkitan ulat yang asal sebenarnya dari akar..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s