Permulaan Freemason Di Pulau Pinang

entahlah,ada pengkaji sejarah mengatakan batu asas penjajahan era mulanya freemason bermula di Pulau Pinang.Tetapi ada yang mengatakan ianya di simpan di arkib muzium London,kenapa tidak diterjemahkan ke dalam sejarah Malaysia?

Risau?

Apa pun,selagi kita mula menyara masa kita dengan kaedah mereka,sampai ketemu ajal kita akan dimainkan.Erm!Kenapa tidak mahu merubah cara islam?Kenapa takut sangat dengan hukum islam?Anda juga mengamalkan syariat puasakan?Itu yang ketara sangat segelintir rakyat malaysia suka amalkan syariat ini,sebab ada ganjaran yang nampak selepas tamat puasa.tapi HUDUD?

Beginilah,bicara banyak pun tiada erti,uniknya hudud ini,apabila dibicarakan,kita terus dapat bezakan antara kita,siapa yang tidak percaya hukum Allah,dan siapa yang menyukainya.Mudahkan?Atau senang dikatakan antara beriman atau tidak,atau hendak sedap lagi untuk dijadikan panasnya bicara yakni kafir dan tidak kafir,bukankah Allah mengatakan,menolak satu ayat dari kalamnya,terkeluar dari islam?

Anda hendak mengubah dan membuang kaedah freemason yang ada hari ini?

Anda pilihlah Islam,elok rasanya mulakan dengan pelajaran tafsir bukan terjemahan,selepas itu pelajari tauhid dan tasawuf. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s